55e Van Den Akker Aqua ServiceRonde van Heeswijk i.c.m. regiokamioenschappen dames - 21 mei 2023

Op zondag 21 mei gaan we wederom genieten van regiokampioenschappen in Heeswijk-Dinther. Dit tijdens de 55e Van den Akker Aqua Service Ronde van Heeswijk. De inschrijving is reeds geopend via de site van de KNWU.

De volgende wedstrijden gaan deze dag van start:

10.00 uur: Retro-race

11.00 uur: Nationale wedstrijd Junioren (V) en Regiokamioenschappen Junioren (V)

11.02 uur: Nationale wedstrijd Nieuwelingen (V) en reiokampioenschappen Nieuwelingen (V)

12.30 uur: Amateurs, belofte, elite (V) en regiokampioenschappen Amateurs, belofte, elite (V)

14.30 uur: Nationale wedstrijd Junioren (M)

16.00 uur: Elite, Belofte, Prof-A, Prof-B (M)

 

2e Van Den Akker Aqua Service Veldrit - 20 november 2022

Eindelijk hebben we weer een datum kunnen plannen voor onze 2e Van den Akker Aqua Service Veldrit. Op zondag 20 november gaan de we de bossen en crossbaan bij Stanserhorn weer omtoveren tot een uitdagend veldrit-parcours van ongeveer 3 kilometer. Momenteel loopt de vergunningsaanvraag bij Gemeente Bernheze, maar we hebben er vertrouwen in dat de gemeente hier aan mee gaat werken. De inschrijving is reeds geopend via de site van de KNWU.

De volgende wedstrijden gaan deze dag van start:

10.00 uur: Masters 40+,50 en 60+

11.00 uur: Nieuwelingen (M)

12.00 uur: Junioren (M)

13.00 uur: Elite, Belofte, Prof-B, Sportklasse, Amateur, Junior (V)

13.02 uur: Nieuwelingen (V)

14.00 uur: Amateurs, sportklasse (M)

15.00 uur: Elite, Belofte, Prof-A, Prof-B (M)

Permanence is dit jaar wederom Stanserhorn aan de Heibloemsedijk 7 in Heeswijk-Dinther

Omcirkel dus zondag 20 november in uw agenda en meld u alvast aan als vrijwilliger.

Entree voor bezoekers is vrij.


**********************************************************************************************************************************************************************************************************

  1. Wielercriterium Heeswijk - 54e Van den Akker Aqua Service Tour - 22 mei 2022


Na 2 jaar Corona afwezigheid gaan we op zondag 22 mei ons wielercriterium in Heeswijk organiseren. ‘Wij’, de ‘Stichting Wielerevenementen Bernheze’ pakken dit sportief evenement alweer voor de 54e keer op. Van den Akker Aqua Service is als hoofdsponsor nauw bij dit evenement betrokken en ondersteunt de organisatie bij haar vele werkzaamheden. Het wielercriterium wordt onder de vlag van de KNWU (Koninklijke Nederlandsche Wielren Unie) georganiseerd. De inschrijving is in volle gang en we zijn trots dat we ons dit jaar kunnen presenteren als:

Regio-kampioenschappen voor de Masters en Beloften, Elite, Prof-B (M). Hierdoor is de startmogelijkheid uitbereid naar 165 bij de Beloften, Elite, Prof-B (M) en gaan we de Masters welkom heten i.p.v. de dames. Deze hebben een dusdanig druk schema dat we slechts enkele aanmeldingen binnen hadden.


Starttijden KNWU-wedstrijden - zondag 22 mei 2022

10.00 uur: Start Retro-wedstrijd

11.15 uur: Start Nieuwelingen (let op, aangepaste tijd)

12:30 uur: Start Masters 30+, 40+, 50+, 60+ (regio-kampioenschap)

14.30 uur: Start Beloften, Elite, Prof-B (M)(regio-kampioenschap)

Samen met onze vrijwilligers maken we er een prachtige sportieve dag van.


Permanence:

Abdijstaete

Abdijstraat 41

5473 AC Heeswijk-Dinther
Parkeren en kleedkamers:

Sportzaal Bernrode

Zijlstraat 1a Heeswijk-Dinther

*********************************************************************************************************************************************************************************************************Te vroeg gejuicht

Geannuleerd: Wielercriterium Heeswijk (54e editie) - Van den Akker Aqua Service Tour - 06 juni 2021

Enkele weken gelden hebben we de stoute schoenen aangetrokken en zijn we vol gegaan voor een criterium op 6 juni. Uiteraard zijn we ons bewust geweest van alle risico's die we liepen, maar doel van onze Stichting is het organiseren van wedstrijden en die drive hadden we ook! Toen het openingsplan van de overheid gepresenteerd werd kwam 1 juni uit de bus als mogelijke startdatum van wedstrijden. Afgelopen weken is gebleken dat dit plan iets te ambitieus was en is er een week geschoven met versoepelingen. Concreet is dit in gaan houden dat een versoepling op wedstrijdgebied pas in stap 3 plaats kan vinden. Deze stap is voorgenomen te nemen op 9 juni. En dan is de rekensom snel gemaakt.

Net voor de finish hebben we het niet gehaald. We hebben iets te vroeg gejuicht! Met pijn in ons hart, maar wel met de volste begrip voor de corona-maatregelen moeten we ons criterium wederom cancellen! We hopen eind 2021 onze veldrit wel te kunnen organiseren.

We willen wel graag alle vrijwilligers, permanance Abdijstaete, sponsoren en overige belanghebbenden bedanken voor het omcirkelen van 6 juni in jullie agenda! Zodra we een nieuwe datum hebben komen we bij jullie terug!
**************************************************************************************************************************************************

Wielercriterium Heeswijk (54e editie) - Van den Akker Aqua Service Tour - 06 juni 2021

Na lang wikken en wegen hebben we besloten de stoute schoenen aan te trekken en te starten met de voorbereidingen van ons criterium in 2021. Wat in maart nog niet mogelijk was hopen we op zondag 6 juni wel te kunnen realiseren: De 54e van de Akker Aquaservice Tour.

De dag zal er als volgt uit zien:

- 11.00 uur Nieuwelingen

- 12.30 uur: Junioren

- 14.30 uur: Elite, beloften, professional-B

Uiteraard is alles onder voorbehoud en zijn we afhankelijk van de versoepelingen als het covid-virus dit toelaat.

Vandaag, maandag 3 mei, hebben we met de KNWU samen besloten om de inschrijving open zetten, max 100 renners per categorie.

Vol trots kunnen we laten weten dat we helemaal VOL zitten.


Uiteraard begrijpen we dat dit niet door iedereen met gejuich wordt ontvangen, aangezien er meer renners zijn die in willen schrijven. Daarom zijn we gestart met het aanleggen van een reservelijst. Mocht u op de reservelijst willen komen kunt u een mail sturen naar het secretariaat op wscbernheze@hotmail.com


Rabo ClubSupport 2020

Dinsdag 3 november is via een online uitzending de uitslag bekend geworden van Rabo ClubSupport 2020. We zijn dit jaar door onze leden en supporters gesteund met 48 stemmen wat resulteerde in het mooie bedrag van: € 245,96 !

Dit bedrag gaan we gebruiken voor het onderhoud van de dranghekken en de aanhangers, zodat alles weer veilig gebruikt en verhuurd kan worden als de evenementen in eigen dorp of de regio weer plaats mogen vinden. Stichting Wielerevenementen Bernheze bedankt de Rabobank en alle stemmers!


*******************************************************************************************************************************


Corona maatregelen zorgen voor afgelasting 2e Van Den Akker Aqua Service Veldrit

Al maanden stond 1 november met rood omcirkeld in onze agenda. Begin september kwam er een update vanuit de overheid en zijn we na veelvuldig overleg met de Gemeente Bernheze tot de conclusie gekomen dat we de veldrit van 2020 met de nodige voorzorgsmaatregelen door konden laten gaan! Onze parcoursbouwers zijn aan de slag gegaan en de sponsorcommissie heeft een tandje bijgeschakeld om alles voor te bereiden en toen kwam er een nieuwe persconferentie.

In spanning hebben we als bestuur van Stichting Wielerevenementen Bernheze gekeken naar de mededelingen van premier Rutte en minister Hugo de Jonge. Waar we al voor vreesden werd werkelijkheid: De besmettingen liepen op en Nederland ging in een gedeeltelijke lockdown. Door deze, volkomen begrijpelijke, maatregelen zijn we genoodzaakt om een streep te zetten door onze 2e Van Den Akker Aqua Service Veldrit.

Voor ons als organisatie een ontzettend vervelende beslissing, maar we staan volledig achter dit besluit! De gezondheid van onze vrijwilligers, renners, begeleiders en supporters gaat boven alles.

Momenteel beraden we ons als bestuur over nieuwe data voor zowel het criterium en de veldrit voor 2021. Zodra we hier nieuws over hebben kunt u dit lezen op onze website of via social media.

Blijf gezond!


*********************************************************************************************************************************************************************************************************************

Rabo ClubSupport 2020

Ook dit jaar heeft Stichting Wielerevenementen Bernheze het voorrecht om deel te mogen nemen aan de Rabo Clubsupport actie. Tussen 5 en 25 oktober mogen leden van Rabobank Oss Bernheze hun stem uitbrengen op plaatselijke verenigingen. Dit jaar willen we extra aandacht besteden aan het onderhoud van onze dranghekken. Veiligheid is een groot goed in de wielersport en afgelopen periode is gebleken hoe belangrijk dranghekken zijn ter bescherming van de renners. Iedereen ziet de heftige beelden van de valpartijen voor zich en dit is uiteraard de grootste nachtmerrie voor iedere renner en toeschouwer. Daarom willen we in 2020, een seizoen welke door Corona weinig verhuurperiodes kent, het onderhoud aan de dranghekken en de aanhangers centraal zetten. Hiervoor is uw stem erg belangrijk!

Steun Stichting Wielerevenementen Bernheze! Alvast bedankt


*****************************************************************************************************************************************************************************************************************

Afgelast: Wielercriterium Heeswijk (54e editie) - Van den Akker Aqua Service Tour - 29 maart 2020

Op zondag 29 maart 2020 stond het jaarlijks terugkerend wielercriterium in Heeswijk op de agenda. Samen met van den Akker Aqua Service als hoofdsponsor waren we klaar voor een mooi en sportief evenement. Echter door Corona zat Nederland in een lock down en kon het evenement geen doorgang vinden. Voor ons als bestuur, maar zeker voor de renners en vrijwilligers erg balen! We weten inmiddels dat onze regio enorm hard getroffen is afgelopen half jaar en we hopen dat u en uw omgeving gezond zijn gebleven! In het najaar staat de van den Akker Aqua Service veldrit op de agenda en we hopen binnenkort met meer info naar buiten te kunnen treden! Pas goed op uzelf en uw omgeving!


*******************************************************************************************************************************************************************************************************************

Algemene jaarvergadering voor onze leden - 21 januari 2020

Op dinsdag 21 januari 2020 heeft de algemene jaarvergadering van onze supportersvereniging plaatsgevonden. Naast de huldiging van de actieve rijders en een toelichting op het jaarprogramma 2020, is bij het agendapunt 'Bestuurswisseling' het volgende vastgesteld:

    - Aftredend en herkiesbaar in de functie van voorzitter: Mart van Zantbeek (2020 - 2022)

    - Aftredend en herkiesbaar in de functie van bestuurslid: Rianne van Zantbeek (2020 - 2022)

    - Aftredend en niet-herkiesbaar in de functie van penningmeester: Jordy Aarts

    - Aftredend op eigen verzoek in de functie van secretaris: Pascal Peters

    - Aftredend en niet-herkiesbaar in de functie van bestuurslid: John de Mol


Zowel de functie van penningmeester als die van de secretaris zijn niet ingevuld. Beide functies worden nu tijdelijk door Jordy Aarts en Pascal Peters waargenomen. Iedereen die wellicht interesse heeft in het vervullen van een functie kan zich melden bij het bestuur.

Daarnaast zijn Joey van Veghel en Olaf Otjens, beide als bestuurslid zijnde, toegetreden tot het bestuur voor de periode 2020 - 2022.


*******************************************************************************************************************************************************************************************************************

Geslaagde 1e editie - Van den Akker Aqua Service Veldrit te Heeswijk-Dinther - 27 oktober 2019  

Op zondag 27 oktober 2019 organiseeerden wij onze 1e Cyclo Cross wedstrijd (de 1e Van den Akker Aqua Service Veldrit te Heeswijk-Dinther) op het vertrouwde terrein tegenover cafe-zaal Stanserhorn. Naast diverse KNWU-wedstrijden, organiseerden we vooraf tevens een "FUN MIX klasse" voor zowel Cyclo Crossers als Mountainbikers (man en vrouw).

De organisatie kijkt met een positief gevoel terug op dit evenement. Met een opkomst van ongeveer 260 deelnemers, mooi verspreid over de diverse categorieen, hebben we vele positieve reacties ontvangen. We willen dan ook onze sponsoren, de vrijwilligers, de aanwonenden, de EHBO, Peters Geluidsinstallatie en Jurywagen, cafe-zaal Stanserhorn en de jury van de KNWU, bedanken voor de fijne / prettige samenwerking.

Uiteraard willen we de vele deelnemers en hun begeleiders bedanken voor de aanwezigheid en de sportieve deelname aan ons evenement. Jullie zijn allen welkom bij de volgende editie.