Corona maatregelen zorgen voor afgelasting 2e Van Den Akker Aqua Service Veldrit

Al maanden stond 1 november met rood omcirkeld in onze agenda. Begin september kwam er een update vanuit de overheid en zijn we na veelvuldig overleg met de Gemeente Bernheze tot de conclusie gekomen dat we de veldrit van 2020 met de nodige voorzorgsmaatregelen door konden laten gaan! Onze parcoursbouwers zijn aan de slag gegaan en de sponsorcommissie heeft een tandje bijgeschakeld om alles voor te bereiden en toen kwam er een nieuwe persconferentie.

In spanning hebben we als bestuur van Stichting Wielerevenementen Bernheze gekeken naar de mededelingen van premier Rutte en minister Hugo de Jonge. Waar we al voor vreesden werd werkelijkheid: De besmettingen liepen op en Nederland ging in een gedeeltelijke lockdown. Door deze, volkomen begrijpelijke, maatregelen zijn we genoodzaakt om een streep te zetten door onze 2e Van Den Akker Aqua Service Veldrit.

Voor ons als organisatie een ontzettend vervelende beslissing, maar we staan volledig achter dit besluit! De gezondheid van onze vrijwilligers, renners, begeleiders en supporters gaat boven alles.

Momenteel beraden we ons als bestuur over nieuwe data voor zowel het criterium en de veldrit voor 2021. Zodra we hier nieuws over hebben kunt u dit lezen op onze website of via social media.

Blijf gezond!Rabo ClubSupport 2020

Ook dit jaar heeft Stichting Wielerevenementen Bernheze het voorrecht om deel te mogen nemen aan de Rabo Clubsupport actie. Tussen 5 en 25 oktober mogen leden van Rabobank Oss Bernheze hun stem uitbrengen op plaatselijke verenigingen. Dit jaar willen we extra aandacht besteden aan het onderhoud van onze dranghekken. Veiligheid is een groot goed in de wielersport en afgelopen periode is gebleken hoe belangrijk dranghekken zijn ter bescherming van de renners. Iedereen ziet de heftige beelden van de valpartijen voor zich en dit is uiteraard de grootste nachtmerrie voor iedere renner en toeschouwer. Daarom willen we in 2020, een seizoen welke door Corona weinig verhuurperiodes kent, het onderhoud aan de dranghekken en de aanhangers centraal zetten. Hiervoor is uw stem erg belangrijk!

Steun Stichting Wielerevenementen Bernheze! Alvast bedankt
Afgelast: Wielercriterium Heeswijk (54e editie) - Van den Akker Aqua Service Tour - 29 maart 2020

Op zondag 29 maart 2020 stond het jaarlijks terugkerend wielercriterium in Heeswijk op de agenda. Samen met van den Akker Aqua Service als hoofdsponsor waren we klaar voor een mooi en sportief evenement. Echter door Corona zat Nederland in een lock down en kon het evenement geen doorgang vinden. Voor ons als bestuur, maar zeker voor de renners en vrijwilligers erg balen! We weten inmiddels dat onze regio enorm hard getroffen is afgelopen half jaar en we hopen dat u en uw omgeving gezond zijn gebleven! In het najaar staat de van den Akker Aqua Service veldrit op de agenda en we hopen binnenkort met meer info naar buiten te kunnen treden! Pas goed op uzelf en uw omgeving!


Algemene jaarvergadering voor onze leden - 21 januari 2020

Op dinsdag 21 januari 2020 heeft de algemene jaarvergadering van onze supportersvereniging plaatsgevonden. Naast de huldiging van de actieve rijders en een toelichting op het jaarprogramma 2020, is bij het agendapunt 'Bestuurswisseling' het volgende vastgesteld:

    - Aftredend en herkiesbaar in de functie van voorzitter: Mart van Zantbeek (2020 - 2022)

    - Aftredend en herkiesbaar in de functie van bestuurslid: Rianne van Zantbeek (2020 - 2022)

    - Aftredend en niet-herkiesbaar in de functie van penningmeester: Jordy Aarts

    - Aftredend op eigen verzoek in de functie van secretaris: Pascal Peters

    - Aftredend en niet-herkiesbaar in de functie van bestuurslid: John de Mol


Zowel de functie van penningmeester als die van de secretaris zijn niet ingevuld. Beide functies worden nu tijdelijk door Jordy Aarts en Pascal Peters waargenomen. Iedereen die wellicht interesse heeft in het vervullen van een functie kan zich melden bij het bestuur.

Daarnaast zijn Joey van Veghel en Olaf Otjens, beide als bestuurslid zijnde, toegetreden tot het bestuur voor de periode 2020 - 2022.Geslaagde 1e editie - Van den Akker Aqua Service Veldrit te Heeswijk-Dinther - 27 oktober 2019  

Op zondag 27 oktober 2019 organiseeerden wij onze 1e Cyclo Cross wedstrijd (de 1e Van den Akker Aqua Service Veldrit te Heeswijk-Dinther) op het vertrouwde terrein tegenover cafe-zaal Stanserhorn. Naast diverse KNWU-wedstrijden, organiseerden we vooraf tevens een "FUN MIX klasse" voor zowel Cyclo Crossers als Mountainbikers (man en vrouw).

De organisatie kijkt met een positief gevoel terug op dit evenement. Met een opkomst van ongeveer 260 deelnemers, mooi verspreid over de diverse categorieen, hebben we vele positieve reacties ontvangen. We willen dan ook onze sponsoren, de vrijwilligers, de aanwonenden, de EHBO, Peters Geluidsinstallatie en Jurywagen, cafe-zaal Stanserhorn en de jury van de KNWU, bedanken voor de fijne / prettige samenwerking.

Uiteraard willen we de vele deelnemers en hun begeleiders bedanken voor de aanwezigheid en de sportieve deelname aan ons evenement. Jullie zijn allen welkom bij de volgende editie.