Over ons

Stichting Wielerevenementen Bernheze

‘Stichting Wielerevenementen Bernheze’ heeft een vijfkoppig actief bestuur en de stichting is aangesloten bij de KNWU. Het doel van onze stichting is om jaarlijks een aantal sportieve evenementen te organiseren:

1. Een wegcriterium in het voorjaar.

2. Een Cyclo Cross wedstrijd op de nationale kalender in het najaar.


Door het werven van leden en sponsoren, worden onze evenementen financieel mogelijk gemaakt. Daarnaast beschikt de stichting over circa 200 dranghekken en een tiental vlaggenmasten, die aan derden worden verhuurd. Eventuele opbrengsten worden door de stichting beschikbaar gesteld aan de Wielersupportersclub (WSC) Bernheze voor de financiële ondersteuning van lokale actieve renners.


Wielersupportersclub (WSC) Bernheze

Het doel van de Wielersupportersclub (WSC) Bernheze is het steunen van lokale actieve renners in de uitvoering van hun sport. Een actieve renner is een renner met licentie, die deelneemt aan wedstrijden binnen één van de officiële (KNWU / UCI) takken van de wielersport. Dit kan zowel op nationaal, als op internationaal niveau.


Samenstelling van de Wielersupportersclub

Op 24 augustus 1969 is de supportersclub “De Brug” in het leven geroepen. In 1993 heeft een fusie plaatsgevonden met Wielercommitée Heeswijk en is de huidige supportersclub verder gegaan onder de naam “Wielersupportersclub (WSC) Bernheze”. De supportersclub bestaat uit ongeveer 100 leden en heeft een vijfkoppig bestuur. Met deze samenstelling steunen we onze actieve renners in de uitvoering van hun sport. Veel leden van de club hebben zelf een actief wielerverleden. Hierdoor klopt het hart van menig lid extra hard als het om de wielersport gaat.


Ondersteuning actieve renners

De, door de WSC Bernheze gesteunde renners, komen allen uit de huidige gemeente Bernheze (oorspronkelijk uit de dorpen Heeswijk-Dinther en Loosbroek). Op deze manier proberen we de wielersport in onze directe omgeving te stimuleren. Dit doen we voornamelijk in de vorm van een financiële tegemoetkoming in de licentiekosten en vergoedingen op basis van gereden wedstrijden. Uiteraard zijn en blijven we een supportersclub, dus zullen we ons ook niet onbetuigd laten in geval van voor- en tegenspoed van de door ons gesteunde renners. Ben je een actieve renner en heb je interesse om lid te worden van de Wielersupportersclub Bernheze, dan kun je via het kopje ‘contact’ ons benaderen.